Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Warmtepompen zijn niet meer weg te denken uit de moderne woningbouw. Deze duurzame technologie biedt een efficiënte manier om uw huis te verwarmen, en speelt een cruciale rol in de transitie naar een energiezuinigere toekomst. Met de stijgende energieprijzen en de toenemende aandacht voor het milieu kiezen steeds meer mensen een warmtepomp als alternatief voor de traditionele cv-ketel. Of u nu uw woning wilt voorzien van een aangenaam binnenklimaat of op zoek bent naar een betere manier om uw energieverbruik te verminderen, een warmtepomp biedt hierin een oplossing en is een slimme investering voor nu en in de toekomst.

1
Lines

Onze warmtepompen zijn er om uw huis behaaglijk te houden

Bij ITS klimaattechniek bieden we 2 soorten warmtepompen aan, de hybride warmtepomp die samenwerkt met uw cv-ketel of een volledig elektrische warmtepomp waarbij u geen gebruik meer hoeft te maken van gas.

Een hybride warmtepomp werkt samen met uw cv-ketel waardoor deze minder aardgas zal gebruiken, in combinatie met goede isolatie is dit een uitstekende oplossing waarbij u zelf kunt schakelen tussen aardgas en verwarming door de buitenlucht op te laten warmen door de pomp.

Met een volledig elektrische warmtepomp bent u niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen en bent u verzekerd van een toekomstbestendige en zeer zuinige installatie die uw woning kan verwarmen of koelen maar ook om u  van verwarmd sanitair water te voorzien. In combinatie met zonnepanelen behaalt u hier een zeer hoog rendement aangezien u zelf de elektriciteit opwekt die de warmtepomp nodig heeft om te kunnen functioneren.

Installatie & Onderhoud

Maak uw installatie af met onze service en onderhoud.

Lines

Projecten

Bekijk hier onze voorgaande projecten

De voordelen van een warmtepomp

Warmtepompen bieden een tal van doordelen. Ze gebruiken de buitenlucht, grond of water als een energiebron, wat ze een heel duurzaam alternatief maakt voor het verwarmen van uw huis of kantoor. Vaak wordt een warmtepomp gecombineerd met een boiler voor het sanitaire watergebruik, dit kan zowel een losse elektrische boiler zijn of een boiler speciaal gericht op uw warmtepomp. Ook de combinatie met vloerverwarming heeft een erg hoog rendement.

  • Energiezuinig. Warmtepompen hebben een hoog rendement. Ze verbruiken minder energie als de traditionele verwarmingssystemen wat leidt tot een lagere energierekening. Ook hierbij geldt dat het rendement in combinatie met zonnepanelen bijzonder hoog is, u gebruikt uw eigen opgewekte energie om zelfvoorzienend uw woning te verwarmen.
  • Milieuvriendelijk. Door de lage CO2-uitstoot dragen warmtepompen bij aan een beter milieu.
  • Veelzijdig. Er zijn legio van lucht-water warmtepompen, waardoor er altijd eentje zal zijn die geschikt is voor uw situatie. Van hybride warmtepomp tot all electric warmtepomp of monoblock, de mogelijkheden zijn eindeloos! Zo zijn hybride warmtepompen vaak het meest geschikt voor de huidige woningbouw, terwijl all electric warmtepompen een perfecte oplossing zijn voor nieuwbouw woningen.
  • Toekomstbestendig. Met de afbouw van aardgas in Nederland zijn warmtepompen een goede toekomstbestendige keuze.
  • Subsidie. In tegenstelling door een lucht-lucht warmtepomp (airco) wordt een hybride- of all electric warmtepomp gesubsidieerd vanuit de overheid. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden hierover.