Maakt het nou echt zoveel verschil welke monteur en/of bedrijf de airco komt installeren?

Je verwacht het misschien niet maar er zit vaak vrij veel prijsverschil met de installatie van een airconditioning. Ik zal je uitleggen waar het verschil inzit:

20210916_145517
Lines

Je hebt 2 soorten monteurs:

-        De “rammer

Deze monteur vindt het het belangrijkste om snel zijn geld te verdienen, hij zal niet vragen naar de voorkeuren van de klant of eventueel andere mogelijkheden voorleggen die ook zouden kunnen maar in zijn beleving teveel tijd kosten. Hij zal altijd voor de goedkoopste optie qua aircomerk, goot en leidingen gaan. Zijn doel is zoveel mogelijk airco’s op te hangen in een korte tijd om zo zoveel mogelijk geld te verdienen en daarbij niet aan de klanten te denken. Er wordt niet naar de elektra gekeken want de airco wordt gewoon rechtstreeks met een stekker in het dichtstbijzijnde stopcontact geplaatst. Het maakt voor de monteur niet uit dat jij zo niet verzekerd bent tegen schade door bijvoorbeeld brand of problemen met de meterkast, lekkages of andere vervelende dingen. Hij zal geen onderhoudscontract aanbieden want dat is in zijn beleving toch niet nodig.. Mocht er iets nodig zijn of je hebt een storing na de installatie zal deze monteur niet meer bereikbaar zijn.

Ken je die lelijke wirwarren van knal witte goot op de buitenmuren van een woning, iedereen heeft er minstens eentje in zijn of haar straat! Niet over nagedacht, de makkelijkste optie etc etc.. Snel geld verdienen en wegwezen! Vaak zitten deze monteurs gemiddeld een aantal honderd euro onder de vraagprijs van de serieuze installateurs. Ze hebben niet de juiste certificaten waardoor jij als consument met lege handen staat mocht er iets naars gebeuren.

 

-        De “specialist

Oké dat klinkt een beetje cliché maar in deze branche is het écht zo. Naast dat er in Nederland van allerlei wettelijke verplichtingen zijn waaraan de serieuze installatiemonteur aan moet voldoen, moet hij (of zij) ook de kennis om de zoveel tijd bijspijkeren en worden deze bedrijven ieder jaar of iedere 2 jaar geaudit om te kijken of ze nog aan alle normen voldoen. Daarnaast zijn ze serieus met hun werk bezig en is hun eerste wens om hun klanten een zo mooi mogelijke installatie-oplossing te kunnen bieden. Zijn er andere opties voor de goot? Misschien een andere kleur die beter bij de stenen van de woning past? Of een helemaal andere optie als bijvoorbeeld regenpijp! Een mooie omkasting om de buitenunit is echt een wereld van verschil qua zicht en uitstraling.

Deze monteur luistert naar jouw wensen en geen vraag is teveel.. Hij zal ook samen met jou naar de electra kijken in de meterkast. Is het verantwoord om de airco op een huidige groep aan te sluiten of moet er eventueel een losse groep bijgeplaatst moeten worden? Alles staat in teken van de klant, zodat hij of zij de beste oplossing krijgt voor hun wens. De nummer 1 ergernis is ook de rotzooi die de monteurs achter laten, de juiste monteur zal alles spik en span achterlaten, zodat de klant compleet ontzorgd wordt en alleen nog maar hoeft te genieten van de airconditioning. Zodra de monteur antwoord op de vraag wat er allemaal mogelijk is en kan met een airco installatie en de monteur daarop antwoord: “alles kan, we gaan samen kijken wat voor jullie de beste en mooiste oplossing is!” dan weet je dat je bij de goede monteur bent. Geen haastwerk, alle tijd voor vragen, uitleg en (bijna) altijd bereikbaar, goed gecertificeerd en betrouwbaar ----> de belangrijkste redenen om voor een specialist te kiezen ipv een rammer!

Wij zien dat goedkoop hierdoor toch vaak duurkoop wordt. De tip is om verschillende offertes aan te vragen van hetzelfde merk airco. Hierdoor kun je appels met appels vergelijken en krijg je een duidelijk beeld van de verschillen.

Is het bedrijf goed gecertificeerd? Let goed op STEK cerfticaten, BRL100 certificaten, F-gassen 1 certificaten en of ze geregistreerd staan in het Technisch Register. Is op deze vraag het antwoord ja? Dan heb je een betrouwbare partner gevonden in de installatietechniek!

Check reviews of vraag bij vrienden of familie of zij goede ervaringen hebben met een bepaald bedrijf, vaak is via-via de beste check om bij een fijn bedrijf uit te komen.

En als laatste wil ik je meegeven dat je op je gevoel moet vertrouwen, knaagt er ergens iets? Dan is het geen goede match, je hebt de monteurs toch vaak 1 of meerdere dagen over de vloer bij de installatie van een airco waardoor dit heel belangrijk is.

Installatie & Onderhoud

Maak uw installatie af met onze service en onderhoud. Vertrouw op lokaal, persoonlijk en betrouwbaar advies uit Made.

Lines

Projecten

Bekijk hier onze voorgaande projecten